nezobrazují se picony
Citát ze zdroje Host dne 13. června 2022, 23:28Dobrý den, mám VU+UNO 4K SE, VTI 15.0.0 a skin FulHDglass 17.
Nahrál jsem si váš modul a zadal cesty k piconám (usr/share/enigma2/hdg17_files/picon)
Picony se mi zobrazují pouze když dám přehled všech kanálu a v něm listují, tak se zobrazují i na displeji přístroje. Jinak se nezobrazují, ani na displeji přístroje ani v infobaru.
Netušíte co můžu mít špatně? lámu si nad tím hlavu a nemůžu na to přijít.
Děkuji Tomáš
Dobrý den, mám VU+UNO 4K SE, VTI 15.0.0 a skin FulHDglass 17.
Nahrál jsem si váš modul a zadal cesty k piconám (usr/share/enigma2/hdg17_files/picon)
Picony se mi zobrazují pouze když dám přehled všech kanálu a v něm listují, tak se zobrazují i na displeji přístroje. Jinak se nezobrazují, ani na displeji přístroje ani v infobaru.
Netušíte co můžu mít špatně? lámu si nad tím hlavu a nemůžu na to přijít.
Děkuji Tomáš
Citát ze zdroje Chocholoušek dne 14. června 2022, 11:01Zdavim, a bych si to dovolil napred shrnout. Tedy picony se zobrazuji pouze v channel selection a pokud mate aktivni channel selectoin tak se zobrazuji i na display. Nezobrazuji se v screen obrazovce a pri beznem sledovani ani na display pristroje. A pisete, mate naistalovan FHDG.
Kazdy zvoleny screen muze potrebovat ve fhdg jiny adresar pro picony. Duvod je jednoduchy fhdg pouziva hned nekolik ruznych velikosti picon. Prvne si tedy zjistim jaky screen mam predvoleny a podle toho si musim nakopirovat prislusnou velikost picon do prislusneho adresare. Vychozi je 150x90 do adresare ./picon ale muze to byt i 220x132 ./picon_220x132 nebo 400x240 do ./picon_400x240, snad jsem adresare nepopletl pisu to zpameti.
Podobne je tomu i pro display ten ma predvoleny adresar ./piconOled tam patri picony.Otevrete si adresar /usr/share/enigma2/hdg17_files/ a uvidite ze fhdg uz adresare sam nachystal, staci vlozit to co treba tam kam to patri. FHDG ma vlastni picon manager a pouziva stejny zdroj pro picony jako Chocholousek picons jen vyber je ponekud mensi to je nevyhoda, vyhoda je ze nemusite zadavat jednotlive adresare ty si fhdg najde samo.
Zdavim, a bych si to dovolil napred shrnout. Tedy picony se zobrazuji pouze v channel selection a pokud mate aktivni channel selectoin tak se zobrazuji i na display. Nezobrazuji se v screen obrazovce a pri beznem sledovani ani na display pristroje. A pisete, mate naistalovan FHDG.
Kazdy zvoleny screen muze potrebovat ve fhdg jiny adresar pro picony. Duvod je jednoduchy fhdg pouziva hned nekolik ruznych velikosti picon. Prvne si tedy zjistim jaky screen mam predvoleny a podle toho si musim nakopirovat prislusnou velikost picon do prislusneho adresare. Vychozi je 150x90 do adresare ./picon ale muze to byt i 220x132 ./picon_220x132 nebo 400x240 do ./picon_400x240, snad jsem adresare nepopletl pisu to zpameti.
Podobne je tomu i pro display ten ma predvoleny adresar ./piconOled tam patri picony.
Otevrete si adresar /usr/share/enigma2/hdg17_files/ a uvidite ze fhdg uz adresare sam nachystal, staci vlozit to co treba tam kam to patri. FHDG ma vlastni picon manager a pouziva stejny zdroj pro picony jako Chocholousek picons jen vyber je ponekud mensi to je nevyhoda, vyhoda je ze nemusite zadavat jednotlive adresare ty si fhdg najde samo.
Citát ze zdroje Host dne 16. června 2022, 0:00Děkuji za informace,
dnes jsem to nastavil a vše funguje. U VTI image + FHD Glass 17 se musí cesty k piconám nastavit jak ve FHD Glass 17 tak ve VTI:FHD Glass 17:
OLED: z image
CESTY: usr/share/enigma2/hdg17VTI:
v NASTAVENÍ-SEZNAM KANÁLU: usr/share/enigma2/hdg17_files/hdg17_files
v NASTAVENÍ-UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ: usr/share/enigma2/hdg17_files/hdg17_files/piconOled
(nepochopil jsem proč se mi při stahování icon vytvořili v adresáři složka i podsložka hdg17_files/hdg17_files)s touto kombinací se mi všude, včetně displeje na přístroji zobrazují veškeré picony.
Ještě mám otázku jestli je lepší stahovat picony přímo ve FHDGlass 17, nebo při čisté instalaci použít Váš modul Chocholoušek picons? Zda moje konfigurace může použít váš modul.
Děkuji za pomoc
Děkuji za informace,
dnes jsem to nastavil a vše funguje. U VTI image + FHD Glass 17 se musí cesty k piconám nastavit jak ve FHD Glass 17 tak ve VTI:
FHD Glass 17:
OLED: z image
CESTY: usr/share/enigma2/hdg17
VTI:
v NASTAVENÍ-SEZNAM KANÁLU: usr/share/enigma2/hdg17_files/hdg17_files
v NASTAVENÍ-UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ: usr/share/enigma2/hdg17_files/hdg17_files/piconOled
(nepochopil jsem proč se mi při stahování icon vytvořili v adresáři složka i podsložka hdg17_files/hdg17_files)
s touto kombinací se mi všude, včetně displeje na přístroji zobrazují veškeré picony.
Ještě mám otázku jestli je lepší stahovat picony přímo ve FHDGlass 17, nebo při čisté instalaci použít Váš modul Chocholoušek picons? Zda moje konfigurace může použít váš modul.
Děkuji za pomoc
Citát ze zdroje Chocholoušek dne 16. června 2022, 10:37Zdravim, je fajn ze se dobra vec povedla!
Nastavenim oled s image, se fhdg nestara o zobrazeni displaye, dobre napriklad pro plagin lcd4linux.
hdg17_files/hdg17_files no to je jednoduche, protoze mate v fhdg nastavenu cstu k piconam "/usr/share/enigma2/hdg17_files" a fhdg si za tuto cestu vzdy doplni jeste hdg17_files. 😉
Co pouzit ke stahovani? Jestli fhdg nebo plagin chocholousek picons (tvurce je s3n0 nikoliv ja). At s kazdy vybere, zdroj odkud se picony stahuji je totozny, vyber picon je vetsi u somostatneho plaginu, jednodussi nastaveni je u fhdg, vyhovovat vsak muze kazdemu neco jineho.
Zdravim, je fajn ze se dobra vec povedla!
Nastavenim oled s image, se fhdg nestara o zobrazeni displaye, dobre napriklad pro plagin lcd4linux.
hdg17_files/hdg17_files no to je jednoduche, protoze mate v fhdg nastavenu cstu k piconam "/usr/share/enigma2/hdg17_files" a fhdg si za tuto cestu vzdy doplni jeste hdg17_files. 😉
Co pouzit ke stahovani? Jestli fhdg nebo plagin chocholousek picons (tvurce je s3n0 nikoliv ja). At s kazdy vybere, zdroj odkud se picony stahuji je totozny, vyber picon je vetsi u somostatneho plaginu, jednodussi nastaveni je u fhdg, vyhovovat vsak muze kazdemu neco jineho.
Nejnovější komentáře